Kaaren tarina

Kaari on kotimainen tuotemerkki, joka on syntynyt intohimosta tuottaa suomalaisille kuluttajille laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita.

Mistä kaikki alkoi

Kaari lähti alun perin liikkeelle kahden kaveruksen ideasta tuoda kotimaisille markkinoille kestävämpi ja uutta teknologiaa hyödyntävä sytytin vaihtoehdoksi perinteisille sytyttimille. Tiedostimme, että vaikka maailma digitalisoituu kovaa vauhtia, on käsikäyttöisille sytyttimille edelleen jatkuva tarve kynttilöiden, takkojen, grillien, kiukaiden, nuotioiden ja kaasulaitteiden sytyttämisessä.

Perinteisien sytyttimien tuottama liekki sammuu helposti tuulessa ja sateessa. Ne ovat myös epäkäytännöllisiä, koska ne perustuvat joko kaasuun tai polttonesteeseen, jota on vaivalloista täyttää itse. Huomasimme, että iso osa markkinoilla olevista sytyttimistä on myös kertakäyttöisiä ja siksi raskaasti ympäristöä kuormittavia. Täytyi olla olemassa jokin muu vaihtoehto.

Tuotteen kehittäminen

Lähdimme testaamaan vaihtoehtoisia sytyttimiä järjestelmällisesti. Monivaiheisen testijakson jälkeen parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui plasmatekniikka, koska siihen pohjautuvilla sytyttimillä on monia käytännöllisiä ominaisuuksia. Plasmasytyttimet ovat liekittömiä, minkä ansiosta niitä voi käyttää missä asennossa tahansa. Ne ovat säänkestäviä, joten ne soveltuvat myös tuuleen ja sateeseen. Plasmasytyttimet ovat uudelleen ladattavia ja ne kestävät käytössä vuosia. Lataaminen tapahtuu kätevästi matkapuhelinten tapaan joko perinteisesti pistorasiasta tai vaikkapa tietokoneen USB-portista. Plasmasytyttimet ovat myös turvallisia, koska ne perustuvat luotettavaan sähkötekniikkaan ja niissä on turvamekanismit vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi.

Oivalsimme, että tällaiset sytyttimet voisivat helpottaa suomalaisten arkea ja tarjota vastauksen kertakäyttöisyyden ongelmaan. Ne voisivat tuoda juhlan tuntua suomalaisiin koteihin, mutta olisivat samalla turvallisia ja helppokäyttöisiä. Ne voisivat kulkea mukana niin eräretkellä, grillijuhlissa kuin illanistujaisissakin. Tuotteet olisivat niin tyylikkäitä, että ihmiset haluaisivat antaa niitä lahjaksi toisilleen. Ne olisivat kuitenkin järkevän hintaisia, jotta tavallinen suomalainen kuluttaja voisi hankkia niitä myös itselleen. Tämä ajatus mielessämme kehitimme edistykselliseen plasmatekniikkaan pohjautuvan Kaari-tuoteperheen, josta löytyy tyylikkäitä sytytinmalleja sekä kaupunki-, koti- että retkikäyttöön vaihtuvilla ulkoasuilla ja erityispiirteillä.

Yritys ja tuotteet kehittyvät eteenpäin

Runsaan vuoden olemassaolomme aikana myimme ensimmäisen sukupolven Kaari-plasmasytyttimiä jo yli 100 000 kappaletta. Jatkoimme plasmasytyttimien kehittämistä ja uuden sukupolven Kaari-sytyttimiä julkaistiin kesällä 2019. Niitä paranneltiin asiakaslähtöisesti ja uusia ominaisuuksia on tullut mukaan niin käytettävyyden kuin kestävyydenkin osalta.

Syksyllä 2019 julkistimme myös Kaari-taskulamput. Markkinoita tutkiessamme havaitsimme monien taskulamppujen pitävän huonosti luvatun valotehonsa. Päätimme panostaa tähän ja esimerkiksi 1 000 lumenin taskulamppumme valoteho laskee omissa mittauksissamme luvatussa kahdessa käyttötunnissa vain vajaan kolmanneksen. USB-liitännän kautta ladattavat Kaari-taskulamput on suunniteltu pitkäaikaiseen ja kirkkaaseen valaistukseen. Suomessa suunnitellut ja testatut Kaari-taskulamput ovat vankkarakenteisia ja iskunkestäviä, koska niiden runkomateriaalina käytetään kolmostyypin kova-anodisoitua alumiinia. Ne ovat myös roiskeveden ja lian kestäviä (IP44/IP54-luokitus). Kaari-taskulamput tarjoavat turvallisen, käytännöllisen ja ympäristöystävällisen valaistuksen mökkeilyyn, retkeilyyn ja monenlaiseen muuhun liikkuvaan käyttöön.

Asiakastyytyväisyys & laatu

Haluamme kehittää tuotteitamme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeita paremmin vastaaviksi. Meille 100% asiakastyytyväisyys on sydämen asia ja yksi ydintavoitteistamme. Olemme syvästi kiitollisia asiakkaillemme ja haluamme osoittaa tätä kiitollisuutta tarjoamalla pelkkää laatua.

Järkevä hinta

KAARI tuottaa kuluttajille laadukkaita tuotteita järkevään hintaan. Tämä mahdollistuu jättämällä tuotantoketjusta pois turhat välikädet. Näin saamme valmistaa brändillämme samoja tuotteita, mitä ulkomaiset yritykset joutuisivat myymään kallimmalla hinnalla.. Tuotteiden järkevä hinta muodostuu myös niiden käyttöiän ylivoimaisesta pituudesta perinteisiin sytyttimiin nähden.

Kaverukset ja firma nyt

KAARI on löytänyt tiensä suomalaisiin koteihin ja sydämiin. Olemme saaneet kunnian olla tarjoamassa turvallisempaa, laadukkaampaa ja kestävämpää sytyttämistä suomalaisille ja olla luomassa tunnelmaa erilaisiin arjen ja juhlan hetkiin. Kiitos, että olet mukana kirjoittamassa Kaaren tarinaa – jatketaan sen kirjoittamista yhdessä!

Terveisin kaverukset Kari ja Jani.

Kari

Kari on ikinuori luonnonlapsi, jonka jalat ovat tukevasti maanpinnalla paitsi lentäessä. Kari omaa yli 40-vuoden kokemuksen myynnistä ja markkinoinnista maahantuonnissa ja vastaakin Kaaren B2B-myynnistä. Hänen kokemuksensa myynnin saralla on yksi Kaaren menestyksen kulmakivistä.

Jani

Jani vastaa Kaaren tuotantoketjusta sekä brändimarkkinoinnista ja on asiakaspalveluasioissa kontaktihenkilösi. Vaikka Jani toimiikin yrityksen toimitusjohtajana, ei hän titteleiden perään ole. Yli 10-vuoden kokemus maahantuonnista on vielä vähän verrattuna Kariin, mutta perästä tullaan.