Usein kysyttyä

Miten KAARI Plasmasytyttimet eroavat perinteisistä sytyttimistä?

Niillä on useita eroja:

Ensimmäiseksi, ne ovat 100%:n liekittömiä. Liekki on korvattu patentoidulla teknologialla, joka tuottaa n. 1100-asteisen plasmakaaren
KAARI Plasmasytyttimet eivät käytä kaasua tai muita polttoaineita. Sytytin saa käyttöenergiansa uudelleen ladattavasta UN 38.3 sertifioidusta Litium-Ioni paristosta
Koska ne ovat liekittömiä, voit käyttää sitä missä asennossa tahansa. Perinteisissä sytyttimissä liekki nousee aina ylöspäin.
Akun tyhjentyessä, laitat sytyttimen vain lataukseen pakkauksen mukana tulevalla tai millä tahansa muulla mikro USB-kaapelilla
Mihin käyttötarkoitukseen KAARI Plasmasytyttimet soveltuvat?

KAARI Plasmasytyttimiä voit käyttää siellä missä käyttäisit myös perinteisiäkin sytyttimiä. KAARI sytyttimellä sytytät helposti ja tehokkaasti esimerkiksi : kynttilät, lyhdyt, suitsukkeet, paperit, grillihiilet, kaasuhellat tai vaikka ilotulitteet.

Kuinka monta sytytyskertaa täyteen ladattu akku kestää?

Akku kestää noin 80 sytytyskertaa, jos yhden sytytyskerran pituus on 4 sekuntia.

Kuinka kauan akun täyteen lataus kestää?

Akun täyteen lataaminen täysin tyhjästä akusta kestää n. 2 tuntia

Miten tiedän, että akku on täyteen ladattu?

Latausvalo sammuu akun ollessa täysi. Muista poistaa sytytin latauksesta sen ollessa täyteen ladattu.

Kuinka kuuma plasmakaari on?

Plasmakaaren lämpötila on n. 1100-astetta Celsiusta.

Millainen akku KAARI Plasmasytyttimissä on?

Kaikissa Plasmasytyttimissämme on korkealaatuinen uudelleen ladattava Litium-Ioni akku, joka on UN 38.3 sertifioitu. Sillä on sama sertifikaatti kuin muissakin moderneissa laitteissa kuten esimerkiksi älypuhelimissa.

Onko akku uudelleen ladattava?

Kyllä.

Voiko akkua vaihtaa?

Ei. Akku on sisäänrakennettu Plasmasytyttimeen eikä sitä voi vaihtaa

Voiko KAARI Plasmasytyttimen lähettää kansainvälisellä postilla?

Kyllä voi, toisin kuin perinteisiä sytyttimiä, jotka käyttävät erittäin paloherkkiä kaasuja tai polttoaineita. Lisäksi akku on UN 38.3 sertifioitu, joten sen voi turvallisesti lähettää mihin tahansa maailmassa.

Voinko laittaa sormeni Plasmakaareen?

Samalla tavalla kuin käytät perinteistäkin sytytintä, sinun ei tulisi koskaan asettaa sormea tai mitään muutakaan ruumiinosaa sytyttimen kuumaan osaan eli KAARI sytyttimien osalta plasmakaareen, joka muodostuu sytytysnapojen väliin. Jos kuitenkin vahingossa joudut kosketuksiin plasmakaaren kanssa se tuottaa samankaltaisen palovamman kuin perinteinekin kaasua tai polttoainetta käyttävä sytytin. Koska sytytysnapojen väli on vain n. 1 cm, on paloalue paljon pienempi perinteisiin sytyttimiin verrattuna. Olemme suunnitelleet sytyttimen niin, että vahinkokosketuksen todennäköisyys on mahdollisimman pieni.

KAARI Plasmasytyttimet eivät myöskään aiheuta sinulle sähköiskua. Palovamma on samankaltainen kuin perinteisissäkin kaasukäyttöisissä sytyttimissä, mutta pienemmällä alalla.

Onko KAARI Plasmasytyttimissä turvamekanismeja?

Käyttäjän turvallisuus on ollut meille tärkein asia sytyttimiä suunnitellessamme. KAARI Plasmasytyttimissä on useita turvamekanismeja perinteisiin sytyttimiin verrattuna. Turvamekanismit ja niiden paikat vaihtelevat sytytintyypin mukaan. Alla on lueteltu yleiset kaikkia sytyttimiämme koskevat turvamekanismit sekä mallikohtaiset turvamekanismit.

  1. KAARI Plasmasytytin on 100%:n liekitön. Tämän ansiosta sytytintä voi käyttää missä asennossa tahansa. Perinteisten sytyttimien käyttämä kaasu ja siitä muodostuva liekki kohoaa aina ylöspäin ja näin ollen aiheuttaa vaarallisemman kohoavan liekin. KAARI Plasmasytyttimissä tätä asiaa ei tarvitse pelätä.
  2. KAARI Plasmasytyttimien kärjet eivät ole kuumat heti käytönkään jälkeen. Perinteisten sytyttimien kärki voi olla käytön jälkeen vaarallisen kuuma vielä pitkäänkin.
  3. KAARI Plasmasytyttimet ovat käyttämättömänä ns. lepotilassa eli sytytintä ei saa päälle vahingossakaan (lue mallikohtaiset lepotilan selitykset tarkemmin alta)

Mallikohtaiset turvamekanismit:

SOIHTU

Soihdussa on kaksoisturvamekanismi huolehtimassa käyttäjän turvallisuudesta mahdollisten vahinkojen varalta.

Lepotila – Sytytin on lepotilassa silloin kun sytyttimen päällä oleva liukukytkin on ala-asennossa. Virtakatkaisin on tällöin piilossa liukukytkimen alla ja sytyttimen kärjessä olevat sytytysnavat ovat piilossa suojakärjen sisällä. Sytytintä ei voi käyttää sen ollessa lepotilassa. Sytytin saadaan käyttötilaan työntämällä liukukytkin yläasentoon, jolloin sen alta paljastuu virtakatkaisin ja sytytysnavat tulevat esiin suojakärjestä. Sytyttimen asettaminen takaisin lepotilaan tapahtuu siirtämällä liukukytkin takaisin ala-asentoon.

Aikakatkaisin – Sytyttimessä on aikakatkaisin, jolloin se sammuttaa itsensä n. 8 sekunnin yhtäjaksoisen käyttöajan jälkeen. Voit uudelleen sytyttää sytyttimen välittömästi, vaikka aikakatkaisu olisikin tapahtunut

ROIHU

Roihussa on kaksoisturvamekanismi huolehtimassa käyttäjän turvallisuudesta mahdollisten vahinkojen varalta.

Lepotila – Sytytin on lepotilassa silloin kun sytyttimen kansi on kiinni. Sytytin ei mene päälle kannen ollessa kiinni edes virtakatkaisinta painamalla. Sytytintä käyttääksesi avaa kansi ja paina virtakatkaisimesta. Käytön jälkeen sulje kansi ja sytytin palaa takaisin lepotilaan.

Aikakatkaisin – Sytyttimessä on aikakatkaisin, jolloin se sammuttaa itsensä n. 8 sekunnin yhtäjaksoisen käyttöajan jälkeen. Voit uudelleen sytyttää sytyttimen välittömästi, vaikka aikakatkaisu olisikin tapahtunut

LOIMU

Loimussa on kaksoisturvamekanismi huolehtimassa käyttäjän turvallisuudesta mahdollisten vahinkojen varalta.

Lepotila – Sytytin on lepotilassa silloin kun sytyttimen kansi on kiinni. Sytytintä käyttääksesi avaa kansi, paina ja vapauta suojakannen alta paljastuvaa sytytinosaa alaspäin (painokytkin), jolloin se ponnahtaa yläasentoon ja on käyttövalmis. Paina virtakatkaisimesta. Käytön jälkeen, paina ja vapauta sytytinosaa alaspäin (painokytkin), jolloin se lukittuu takaisin ala-asentoon ja sulje kansi.

Aikakatkaisin – Sytyttimessä on aikakatkaisin, jolloin se sammuttaa itsensä n. 15 sekunnin yhtäjaksoisen käyttöajan jälkeen. Voit uudelleen sytyttää sytyttimen hetken kuluttua aikakatkaisusta.

Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi yllä olevista usein kysytyistä kysymyksistä, olethan ystävällinen ja lähetä kysymyksesi meille osoitteeseen info@kaarilighters.com tai kirjoita viestisi Yhteydenottolomakkeeseen ja vastaamme Sinulle mahdollisimman pian.